Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Moje filtry Upravit profil Upravit profil Vložit inzerát Vložit inzerát
Region
mapa

Cena na dotaz

G

Mimořádně nehospodárná

  • info v RK
Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Ondřej Černovický

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Dopravní spojení Autobus, Vlak, Silnice, Dálnice
Zdroje vody Místní zdroj
Příjezdy Asfalt
Stav nemovitosti Po rekonstrukci
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná
Elektřina 230 V, 400 V
Balkóny Balkon, Terasa
ID nemovitosti 26839
Plocha pozemku 18 695 m²
Kanalizace Žumpa, septik
Inženýrské sítě Telefon, Internet
Datum vložení před 15 dny
Plocha užitná 503 m²

Popis nemovitosti

Učebnice zdařilých rekonstrukcím historických objektů, první část. Jak to udělat tak, aby dům neztratil svého historického ducha, přitom však nabídl soudobý komfort a technologie? Jeďte se podívat do obce Zbonín, kde zhruba 300 metrů vzdušnou čarou od hladiny vodní nádrže Orlík stojí tento dům. Přes 500 m2 obytné plochy obklopuje bezmála 19.000 m2 pozemků, na kterých jsou další 3 hospodářské stavby a jeden další dům rodinný (k rekonstrukci), využitelný třeba pro návštěvy či zahradníka. Pokud jste projeli prvních pár fotek, pak je vám patrně již jasné, že na lekci rekonstrukcí vlastník tohoto domu nechyběl. Ba naopak - laťku standardu nastavil proklatě vysoko.

Vybudovat nové sídlo by bylo jednodušší, levnější, rychlejší. Pak by ale chyběla základní ingredience - styl a udržený historický odkaz. V detailním stavebně-historickém průzkumu, který vám na vyžádání poskytnu, se mimo jiné dočtete o původu domu, který se datuje v rozmezí let 1570 - 1600. Do současné podoby, tedy do geometrické secese, byl dům oděn v roce 1815. Tento kabát nosí do dnes a nutno podotknout, že byste na něm jen těžko hledali stopy zubu času. Však byl dům kompletně zrekonstruován a dokončen v roce 2023.

Pastva pro oči romantiků i prakticky či technicky zaměřených. V domě jsou použité špičkové materiály i standardy, ostatně prodej nebyl plánován. Usedlost měla sloužit jako rodinné zázemí těch, kdo mají vkus i cit pro detail. Ale také respekt k historickým budovám, jejichž originalita je neopakovatelná. Tepelné čerpadlo s geotermálními vrty je napojené do podlahového topení a vlhkost, kterou tyto objekty chorobně trpí? Vyřešena jednou pro vždy. Systém provětrávaných základů (se samostatnou technologií) zamezuje všemu, co jste mohli vidět na jiných objektech tohoto typu.

Objekt je rozdělen do 4 sekcí. Společenské zázemí, byt majitele a 2 byty pro děti či hosty. 5+1 a 2x 3+kk, které v prvním podlaží doplňuje společenská zóna. V té pochopitelně nesmí chybět kachlová kamna. Podceněn nebyl ani dostatek úložných prostor. Pokud vyloučíme přítomnost několika set metrů stodol, pak i v samotném domě naleznete řadu komor či šaten, kterým kraluje spodní 40 metrový sklad s klenutým stropem. Jak jinak, než originálním.

Již zmíněné stodoly jsou před rekonstrukcí, avšak v dobrých a stabilizovaných stavech. Jejich poloha utváří před domem uzavřený dvůr, který se otevírá směrem do parku. Nazývat plochu téměř 19.000 m2 zahradou nelze, skutečně se jedná o park. Se zajímavým terénním profilem, s úžasnými masivními stromy a projektem k vybudování rybníku ve své spodní části. Výhled z terasy, která je tímto směrem orientována, je skutečně působivý. A především zcela klidný. Obec Zbonín, která byla patrně poměrně bohatou vesnicí s řadou selských stavení, je posledním útvarem na slepé cestě směrem k Orlíku, v těsné blízkosti hradu Zvíkov. Tedy zhruba 80 minut z centra Prahy.

Pokud vás o této nabídce zajímá více informací, rád vám pošlu odkaz s detailně zpracovaným webem, na kterém je řada dalších fotek, spousta popisu a také plány. Nabídkovou cenu sdělujeme na vyžádání konkrétním osobám po podání základních informací. Děkujeme za pochopení.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Ondřej Černovický
Ondřej Černovický
Telefon zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Ondřej Černovický
Ondřej Černovický
Telefon zobrazit telefon