Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát
Region
mapa

290 000 Kč

  • včetně realitního a právního servisu
Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Jaroslava Kubínová

15 904 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Základní informace

ID nemovitosti 393199
Plocha pozemku 419 m²
Datum vložení předevčírem
Plocha užitná 419 m²
Plocha celková 419 m²

Popis nemovitosti

Nabízím k prodeji pozemek o velikosti 419 m² v malebné obci Dešná u Dačic. Tento pozemek je ideální pro výstavbu menšího rodinného domu nebo rekreačního objektu. Nachází se na okraji obce a v nedaleké blízkosti je přírodní koupaliště.

Obec Dešná (německy Döschen) se nachází v okrese Jindřichův Hradec v Jihočeském kraji. Obec vznikla podle historických pramenů v roce 1320 jako biskupské léno a nyní se zaměřuje na turistiku, především cykloturistiku a jezdeckou turistiku. Na turistické stezce Hluboká - Schaditz je pro přechod státní hranice s Rakouskem určené místo. Po plném zapojení České republiky do schengenského prostoru zde vzniklo přeshraniční propojení Hluboká - Schaditz.

V obci najdete základní občanskou vybavenost včetně pošty, zdravotnického zařízení a základní školy pro první stupeň. Obec je napojena na veřejný vodovod a kanalizaci. Plynofikace v obci není zavedena. Policie se nachází v nedalekých Dačicích.

Pozemek s parcelním číslem 2948/2 má rozlohu 419 m² a je veden jako zahrada. Pozemek není oplocen a v těsné blízkosti prochází elektrické vedení na sloupech. Pro obec Dešnou a místní části Plačovice a Dančovice je vybudován společný veřejný vodovod. Zdrojem vody je hydrogeologický vrt, který se nachází východně od Dešné. V obci je obecní kanalizace. Přístupová cesta k pozemku je z zpevněné komunikace.

Tento pozemek nabízí skvělou příležitost pro výstavbu menšího rodinného domu nebo rekreačního objektu v klidném a krásném prostředí. Dešná je obklopena nádhernou přírodou a nabízí mnoho možností pro outdoorové aktivity, jako jsou pěší turistika, cyklistika a houbaření. V blízkosti pozemku se nachází přírodní koupaliště, které je ideální pro letní relaxaci.

Obec Dešná leží v blízkosti města Dačice, které poskytuje další služby a vybavenost, včetně obchodů, restaurací a kulturních zařízení. Dobré spojení s okolními městy zajišťuje výbornou dostupnost pro všechny potřebné služby.

Dešná je obec s bohatou historií a řadou kulturních památek. Mezi nejvýznamnější pamětihodnosti patří Kostel Narození svatého Jana Křtitele, výklenková kaplička u silnice do Županovic, výklenková kaplička v lese u silnice do Rančířova, Boží muka směrem na Chvalkovice, socha svatého Jana Nepomuckého a fara. Dešná se skládá z několika místních částí: Rancířov, Hluboká, Dančovice, Plačovice, Bělčovice a Chvalkovice. Leží v nadmořské výšce 510 m n. m. K 1. lednu 2018 měla obec 608 obyvatel.

Pokud hledáte místo, kde můžete postavit svůj vysněný dům nebo rekreační objekt v klidném prostředí s krásnou přírodou na dosah ruky, je tento pozemek v Dešné u Dačic tou správnou volbou.

Pro více informací nebo prohlídku pozemku mě neváhejte kontaktovat.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Jaroslava Kubínová
Jaroslava Kubínová
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Jaroslava Kubínová
Jaroslava Kubínová
zobrazit telefon