Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát
Region
mapa

6 500 000 Kč

  • 917 Kč za m²
  • k jednání
Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Josef Maruška

27 566 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Základní informace

Elektřina 400 V
ID nemovitosti 24016
Plocha celková 7 089 m²
Kanalizace Vlastní ČOV
Datum vložení před 23 dny
Plocha pozemku 7 089 m²
Zdroje vody Místní zdroj
Stav nemovitosti Dobrý

Popis nemovitosti

Kdybyste nevěděli proč bydlet zde v Kuří, tak odpovědí jsou především zdravé prostředí a krásné výhledy při procházkách kolem. Ničím nerušené toulání po loukách a lesích je zde nejen uklidňující, ale až fenomenální. Příjemným bonusem může být sbírání hub v okolních lesích. Zde se usadí ten, kdo má rád zdravou a nedotčenou přírodu a nepotřebuje kolem sebe zázemí pro davy turistů jako na Šumavě. No a zas takový konec světa to tu není...

Pozemek s výměrou 7089 m2 je dostatečně veliký pro odstup od sousedů, kdybyste ho chtěli třeba pro rodinné sídlo. Umožňuje umístění chalupy, nebo až tří chalup s výhledem do klidného okolí. Je zde již zaplacené připojení elektro, které bude realizováno do podzimu tohoto roku, na pozemku je vlastní pramen ve zbytku původní usedlosti. Odkanalizování bude formou čističky, nebo vyvážecí jímky.

Chcete prožívat čtyři roční období na vlastní kůži? Benešov nad Černou je vstupní branou do překrásných a zdravých Novohradských Hor, které jsou taková "malá Šumava" s nádhernými zákoutími a minimem turistů. Navíc zde dobře prší, tak lesy neumírají na kůrovce, jako jinde.

Tady začíná cca 20x10 km rozlehlý lesní hvozd Novohradských Hor. Máme zde nejzdravější lesy v republice, lesnaté vrcholky kolem 900-1100 mnm, rašelinné rybníky s čistou vodou. Intenzivní zemědělství tady nenajdete, jsou zde jen louky, místy s pasoucím-se dobytkem, vrchoviště a rašeliniště kolem 700-900 mnm

Pár dobrých míst na koupání, pár míst kde se dá najíst při výletě, nespočetně kopečkatých tras, kde je lepší mít elektrokolo, aby si to cyklista užil.

Protože miluji zdejší krajinu, můžu Vás při prohlídce vzít na zdejší nádherná místa, která máte do 15 km od domu, jako jsou Hojná Voda, Žofín, Pohoří na Šumavě, Pohořský rybník, či Zlatá Ktiš. Žádné továrny s kouřem, či jinými exhalacemi zde nenajdete. V blízkém Benešově nad Černou je jen čistý Bentex a soukromí zemědělci.

Možnost zaměstnání je případně v 10 km vzdálené Kaplici, kde také bude do 5 let nájezd na dálnici Praha-Linz. Hodně zdejších lidí vydělává v Rakousku.

V Benešově nad Černou je zázemí pro nákupy v podobě třech obchodů s potravinami, škola, školka, lékař, hospoda. V Kaplici je vše ostatní včetně supermarketů, kina a úřadů. Do Krajského města Českých Budějovic je to jen 35 km. Za hranicemi Rakouska je překrásná Weitra, Freistadt, lázeňský Haarbach, a lyžování v Karlstift, Sandl a Sternstein. Do Alpských středisek je to jen 2 hod. jízdy.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Josef Maruška
Josef Maruška
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Josef Maruška
Josef Maruška
zobrazit telefon
Reklama

Možná se vám bude hodit