Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Moje filtry Upravit profil Upravit profil Vložit inzerát Vložit inzerát
Region
mapa

Cena na dotaz

G

Mimořádně nehospodárná

  • info v RK
Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Ing. Šárka Tichá

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Dopravní spojení Autobus, Silnice, Dálnice
Konstrukce Kamenná
Datum vložení před měsícem
Plocha užitná 518 m²
Kanalizace Vlastní ČOV
Parkování Garáž
Stav nemovitosti Po rekonstrukci
Plocha zastavěná 442 m²
Zdroje vody Místní zdroj
ID nemovitosti N6973
Plocha pozemku 1 483 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná

Popis nemovitosti

Nabízíme unikátní venkovské sídlo o dispozici 8+2 se zahradou a bio-bazénem v podhůří Šumavy. Prošlo dokonalou řemeslnou a uměleckou rekonstrukcí, jejímž výsledkem je dechberoucí „replika“ venkovských stavení z 19. století. Nemovitost se nachází na okraji obce Zahorčice, 12 km jižně od Strakonic, ve zvlněné krajině luk a houbových lesů. První zmínka o domě sahá už k r. 1500 a při prvotním číslování na Strakonicku dostal dům číslo 1.

Jedná se o stylové eko-rekreační zázemí nabízené včetně kompletního starožitného i moderního nábytku a luxusních interiérů z ručně opracovaného dubu. Nabídka zahrnuje i plné vybavení od luxusního ložního prádla z čistě přírodních materiálů po veškeré kuchyňské nádobí nebo spotřebiče. Nemovitost se skvěle hodí ke krátkodobým pronájmům, luxusním firemním akcím nebo organizaci výjimečných svateb.

Plocha pozemku je 1.483 m2, z toho 1.041 m2 je zahrada s bio-bazénem a studnou (50 m). Na pozemku stojí dvě plně obyvatelná stavení s užitnou plochou celkem 518 m2, z toho obytná čítá 328 m2. Obě stavení jsou perfektně technicky a řemeslně provedena se záměrem snadné údržby a každé má svůj vlastní koncept. První slouží pro ubytování – čtyři ložnice (z toho dvě loftové), tři světnice (jedna s krbem), moderní kuchyně s pecí a dubovým stolem, dvě luxusní koupelny ve štípaném travertinu s masážní vanou pro dvě osoby. Druhé je rozděleno na dvě části: první je společenský sál s kuchyní, vnitřním grilem, jídelnou pro 15 (a více) osob a wellness s krbem, infra-saunou a vířivkou a druhá je otevřená designová hala s možností využití jako galerie, tanečního sálu nebo parkovacího domu. Před branou jsou další venkovní místa k parkování. Zahrada se vzácnými dřevinami nabízí plné soukromí. U bazénu s pěnovou filtrací je pergola s dubovým stolem.

Fortelná rekonstrukce proběhla v letech 2022-24 za použití pouze přírodních materiálů: dub, kámen, tradiční došky z rákosu (Rakousko), cihla, mořský štípaný travertin, ruční kovářské práce. Nové rozvody a radiátory na míru (vše v mědi), naddimenzované izolace, došková střecha s vynikajícími vlastnostmi v létě i v zimě, nové komíny, ručně zpracované řemeslné prvky.

Špičkové zařizovací předměty (A+++) jsou všechny s prodlouženou zárukou: tepelné čerpadlo Vaillant, průmyslové klimatizační jednotky s vytápěním Panasonic, bazénová filtrace Oase biotec, spotřebiče Smeg, sanita vč. Swiss Aqua Technologies, kompletní systém Jablotron. Kapacita ČOV – 12 osob (nárazově i více), vše v plné automatice.

Lokalita Šumavského podhůří nabízí přírodní krásy po celý rok i jedinečná kulturní místa v okolí – Mlýn Hoslovice, nejstarší vodní dílo v Česku s bohatým programem českých tradic, nebo kulturní města jako Volary, Volyně, Nepomuk či Hoštice. Do 15 minut jízdy autem se dojedete na Zadov nebo do Strakonic. Z Prahy trvá cesta trvá hodinu a třičtvrtě, po dokončení D4 ještě méně.

Nemovitost není chráněna jako kulturní památka.

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Ing. Šárka Tichá
Ing. Šárka Tichá
Telefon zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Ing. Šárka Tichá
Ing. Šárka Tichá
Telefon zobrazit telefon